Kendt ansigt bliver ny havnefoged

44-årige Kenneth Borum Kjærgaard bliver ny havnefoged for Lemvig Havn, Thyborøn Lystbådehavn og Lemvig Marina. Han afløser Svend Aage Lauridsen, der har haft tjansen i 25 år.

Et lokalt kendt ansigt bliver ny havnefoged efter Svend Aage Lauridsen, der går på pension ved årsskiftet efter 25 år på posten.

Kenneth Borum Kjærgaard kommer fra en stilling som bredbåndskonsulent hos Lemvig Kommune og har en bred erfaring fra salg, undervisning i bl.a. motorlære og smedje og har selv gået på Struer Tekniske skoles mekanikerlinjen.

”Jeg glæder mig utroligt meget til at videreudvikle de tre havne, der har et enormt stort potentiale. Min styrke er relationer til andre mennesker og det er gået igen i mine forskellige jobs,” siger Kenneth Kjærgaard, der starter snarest, så han kan ”stå i lære” hos Svend Aage Lauridsen frem til årsskiftet.

Lokal forankring

Kenneth Borum Kjærgård bor i Lemvig, er gift og har to børn. Han er født og opvokset i området og kommer meget på havnen, hvor han har dyrket sejlads.

”Jeg elsker havnene, miljøet og stemningen og glæder mig til at komme i gang,” siger Kenneth Kjærgaard.

Han peger på, at det maritime miljø står overfor en stor opgave med øget digitalisering og elektrificering, hvor flere og flere begynder at vælge elmotorer. Den grønne udvikling bliver én af de opgaver, som skal løses og kommer til at fylde mere i fremtiden.

Den nye havnefoged bliver ansat i Lemvig Kommunes Park - og Vejafdeling, der står for blandt andet driften af Lemvig Havn, Thyborøn Lystbådehavn og Thyborøn Lystbådehavn.

Juni måned 2021 var de tre havnens bedst besøgte måned nogensinde med 3.602 overnatninger.

 

CV

Kenneth Kjærgaard

1990-1997 Fritidsjobs ved forskellige virksomheder på havnen (bl.a. 3 år ved smeden)

1994 Teknisk skole på mekanikerlinjen

1995-1997 HH-student – Lemvig Handelsskole

1997 Den Kongelige Livgarde

1998-1999 MiraData

2000 Norge som skiguide

2001-2005 VIA UC – læreruddannelse med professionsbachelor

2005-2018 Kongensgaard efterskole

2018- Lemvig Kommune