Foto film

 

Her kan du følge Lemvig Havn på Facebook

 

afstand

Foto lystbådehavne-forside

Tre havne sætter kursen med fælles PR-offensiv

De tre lystbådehavne i Lemvig Kommune, Lemvig by-havn, Lemvig Marina og Thyborøn by-havn har nu en fælles hjemmeside, hvor al relevant information findes. Samtidig har de tre havne fået hver sin side på Facebook, hvor havnene markedsføres, og hvor gæster og besøgende finder nyheder og information. En fælles markedsføring af de tre havne er sat i gang.

Indsatsen sker for at øge kendskabet til de tre vestlige Limfjordshavne og vise havnenes topmoderne faciliteter og muligheder for lystsejlere. Lokale attraktioner, seværdigheder og mulighed for fritidsaktiviteter indgår i markedsføringen.

Lemvig Lystbådehavn ligger i bunden af Lem Vig helt tæt på byens centrum og handelsgade og byens seværdigheder. Lemvig Marina i et naturskønt område ved Gjellerodde med fine strande og gode muligheder for at dyrke vandsport. Thyborøn Lystbådehavn ligger i den nordlige del af byen og havnen kun 50 meter fra én af de bedste og flotteste badestrande langs den jyske vestkyst.

Fælles fremstød

De tre havne får med den ny hjemmeside samlet information om lokale aktiviteter og serviceforhold, der er lettilgængelig for sejlere. Der er fri Wi-Fi i alle tre havne. Information herom findes central på havneområderne, hvor der også er betalingsautomat og vagttelefon.  

Med samarbejdet mellem de tre lystbådehavne i Lemvig Kommune bliver der ensartede priser, og der kan købes havnekort til strøm og bad til brug i de tre havne.

- Vi styrker de tre lystbådehavne overfor sejlerfolket med en fælles hjemmeside og tre Facebooksider. Vi ønsker endnu flere sejlere og gæster til Lemvig og Thyborøn. Havnene er moderniseret og har fået nye faciliteter, der gør dem attraktive hele året, siger Steffen Damsgaard, formand for Teknik & Miljøudvalget i Lemvig Kommune.

Tæt på oplevelser

I Thyborøn er der kun en halv kilometer til spændende attraktioner som Kystcentret, Jyllandsakvariet, Iskunsten, Sneglehuset, Sea War Museum og Mindeparken for verdenshistoriens største søslag, Jyllandsslaget. Byens butikker er på hovedgaden lige over for havnen.

Lemvig byder også på gode indkøbsmuligheder i gågaderne, Planetstien, Museum for Religiøs Kunst, Lemvig Museum og Klimatorium, golfbane og Danmarks internationale klimacenter, hvor arbejde med løsninger på klimaændringer finder sted og kan ses og opleves.  

De tre lystbådehavne havde i 2020 tilsammen godt 3300 overnatninger.

 

Foto lemvig havn dronefoto

Klimaløsning

Lemvig Havn er klimasikret, så byen ikke oversvømmes ved ekstreme højvande. Det er sket med en i alt 600 meter lang mur, der forløber hele vejen langs med kajen fra Træskibshavnen mod vest til det nyopførte Klimatorium mod øst. Muren er opført i to etaper og har udover at sikre byen mod oversvømmelse også medvirket til at skabe en fornyelse af hele havneområde med rekreative og oplevelsesrige byrum. Koblingen mellem by og vand er blevet styrket, og der er etableret fine rammer for rekreative aktiviteter på både land og i vandet – alt sammen noget, der er med til at give merværdi til byliv og livskvalitet i Lemvig. 

Klimasikringen af Lemvig Havn er med sine innovative og spændende løsninger genstand for stor interesse, og er blevet et tilløbsstykke for både beboerne i Lemvig og for besøgende. Muren har desuden vundet flere priser og ved et besøg i havnens nyeste satsning – Klimatorium – kan man blive endnu klogere på de udfordringer, som følger med de fremtidige havvandsstigninger.

Foto af Le Mur

Le Mur

Muren har flere bænke påkoblet, hvor du kan sidde og nyde udsigten eller drikke en kop eller et glas. "Le Mur" er prydet med smukke mosaikker. De fleste lavet af lokale skolebørn.
Muren sikrer ikke blot havnen og byen mod højvande. Den er samtidigt et bevis på, at beton ikke behøver at være gråt, kedeligt og trist at se på.

foto Le mur-legeplads